En Az Masraf Çıkaran Hyundai

Otomobil arıza tespit cihazları üreticisi CarMD şirketi 3. Kez gerçekleştirilen yıllık Araç Arıza Endeksi’ni açıkladı. Bu araştırmaya göre 2003 yılı ile 2013 yılı arasında üretilen 119 milyon otomobilin ne sıklıkta arızalandığı ve arıza masrafları tespit edildi.

Geçtiğimiz iki yılda da açıklanan bu endekse göre birinci sırada Toyota bulunuyordu ancak görünüşe göre bu yıl Güney Koreli üretici Hyundai, Toyota’yı yerinden etmiş. Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin birinci sıraya yerleşerek Japon Toyota’yı 2. Sıraya itmesinin en büyük sebebi ise arızalanma ihtimalinin daha az olması.

Hyundai’nin ardından en az arıza yapan modellere sahip olmayı başaran Toyota’nın dezavantajı ise en yüksek ortalama tamir masrafına sahip olması.(Enteresan olan ise Amerikalı General Motors otomobillerinin en ucuz tamir masrafı ortalamasına sahip olması)

Araç Arıza Endeksi’ne göre en az arıza yaparak ilk sırada oturan marka Hyundai olurken, 2012 Toyota Camry modeli ise ilk sırada bulunan otomobil oluyor. Listede en iyi konumda bulunan Hyundai modeli ise 3 Nissan ve 4 Toyota modelinin ardından 2010 yılında üretilen Elantra modeli oluyor.

Güney Koreli Hyundai listede 6 farklı model daha bulunduruyor. Bu listeye göre Hyundai ortalama 312 USD’lik parça ve işçilik masrafı ile dikkat çekiyor.

En az arıza ve masraf çıkaran ilk 10 marka şu şekilde sıralanmış:

1- Hyundai
2-Toyota
3-General Motors
4-Chrysler
5-Honda
6-Ford
7-Nissan
8-Kia
9-Volkswagen
10-Mitsubishi

SON EKLENENLER